hirdet?s

Programok » Sopron » Buli, party, bál » 2009 Szeptember » 5


Hangár Music Garden - PASOundsystem koncert

Tetszik?
Megosztás facebook myspace twitter linkedin Nyomtatható változat Küldje el a fertopart.hu cikkét ismerősének!
Hangár Music Garden - PASOundsystem koncert 2009. szeptember 5., szombat 22:00

A PASOundsystem a Pannonia Allstars SKA Orchestra soundsystem projectje. Ez annyit tesz, hogy a PASO legénységéből néhány tag (alap esetben: Lipi és KRSA; máskor: Frédi, Jani, Dávid és esetleg Zsolti is) és a PASO állandó selectora: Selector Áfonya a jamaikai soundsystem kultúrát hozzávetőlegesen követve, a fellépésein kedvenc lemezeit játssza, miközben ez kiegészül élő hangszerekkel és szövegeléssel/énekléssel.
Bővebben ez azt jelenti tehát, hogy a formáció régi, főként tradicionális ska, rocksteady és reggae bakelit lemezeket játszik (néha persze előkerülnek a dub, modern roots és dancehall lemezek és Lipi, Jani, KRSA cd gyűjteménye is). Ezt fűszerezi az élő dob (ált.: djembe � afrikai dob), valamint esetenként trombita és billentyű improvizációk is színesítik a végeredményt. A hagyományos értelemben vett deejay (Jamaikában eredetileg így hívták az európai kulturában mc néven elhíresült mikrofonos embert) szereptől annyiban tér(nek) el a PASO soundsystem toastere(i) (ez szintén az mc-t jelöli), hogy nem mutatj(ák) be egyesével a számokat, azaz nem operátorként funkcionál(nak), valamint jelenlét(ük) nem is folyamatos a live act során. Az mc szerepet általában KRSA tölti be, de néha Lipi is magához ragadja a mikrofont, illetve gyakori vendég a PASOundsystem fellépésein a Tigrisből és a Flegma Dogz-ból is ismert mc Copy Con is.

A PASOsoundsytem fellépések különlegessége, hogy a régi ska örökzöldektől napjaink dancehall slágereiig terjedő skála néhány pontján hallhatunk PASO verziókat is (ahol vagy a zenei alap vagy a szöveg megegyezik egy-egy Pannonia Allstars Ska Orchestra szám zenéjével/szövegével), valamint a formáció természetesen gyakran pörgeti azokat a felvételeket is, amelyek szerepelnek a PASO által feldolgozott és koncerteken is előadott dalok között.

belépő:22h-23h: 500 HUF 23h-24h: 800 HUF 24h:1000 HUF


A Fertő tó szállásportálja
www.fertopartiszallasok.hu Foglaljon szállást a Fertő-parti rendezvények idejére a térség szállásportálján!

Program adatlapjaProgram adatlapja

Hangár Music Garden - PASOundsystem koncert

Helyszín
Hangár music garden
Kezdete: 2009. 09. 5. 22:00 Vége: 2009. 09. 6.

AdatlapProgram helyszíne

Hangár music garden

Település: Sopron Cím
9400 Sopron, Vándor Sándor u.
Vezető telefonja: 20/912-4064 Honlap: www.hangarmusicgarden.hu Nyitva tartás
Péntek-Szombat 21-04h

Hangár music garden - Sopron további programjai Helyszín további programjai

Kapcsolódó településKapcsolódó település

Sopron

Magyarország nyugati határa mellett, az Alpokalján, Bécstől 60 km-re, Budapesttől 220 km-re található. A Soproni-hegység és a Fertő-tó melletti Balfi-dombság között, az Ikva patak völgyében fekszik.   Története: Sopron vidéke évezredek óta...

A településről bővebben A településről bővebbenhirdet?s

Iratkozzon fel a fertőpart.hu hírlevelére! Fertőpart.hu hírlevél


Település-ajánlóTelepülés-ajánló


Pomogy

Pomogy (németül Pamhagen) község Ausztriában, Burgenland tartományban, a Nezsideri járásban. Fertődtől 9 km-re északra, Kapuvártól 15 km-re északnyugatra, a Hanság északi szélén, a... bővebben »

További települések a térségben »

© Fert?part.hu
A Fertő tó elsőszámú portálja