hirdet?s

Programok » Hegykő » Buli, party, bál » 2010 JúLius » 10


Balkán-est (Bulfest)

Tetszik?
Megosztás facebook myspace twitter linkedin Nyomtatható változat Küldje el a fertopart.hu cikkét ismerősének!
Balkán-est (Bulfest) 2010. július 10., szombat 18:30
Balkán-est (Bulfest)

július 10. (szombat) 18:30
Hegykő, Szabadtéri színpad

Belépődíj: 1 000,- Ft.

Közreműködik: 
Pravo Zenekar
Jantra Bolgár Néptáncegyüttes
Roszica Bolgár Néptáncegyüttesek
Gajtan töröksípos zenekar (Bulgária)

A Jantra és a Roszica bolgár néptáncegyütteseket egyaránt 1996-ban alapították Magyarországon élő bolgár fiatalok. A Jantra bolgár koreográfusok által betanított eredeti bolgár néptáncokat ad elő. A néptáncegyüttes célja a bolgár néptánc, népzene terjesztése Magyarországon és külföldön egyaránt, valamint a népi hagyományok ápolása, megismertetése. A csoport jelentős szerepet tölt be a magyarországi bolgár fiatalok identitásának megőrzésében. Több mint egy évtizedes fennállásuk alatt arra törekedtek, hogy a bolgár folklór páratlan sokszínűségét elsajátítsák, ezért repertoárjukban Bulgária valamennyi néprajzi régiójának autentikus táncai megtalálhatók. Műsorukban fontosabb bolgár néphagyományokat is bemutatnak, például a koledari, lazarki és rusalii táncainkban. A koreográfiákat eredeti bolgár népviseletekben adják elő, törekedve a teljes hitelességre. A táncegyüttes koreográfusai Kaia és Hriszto Ivanovi a „Filip Kutev” bolgár állami néptáncegyüttes volt koreográfusai, jelenleg a szófiai Állami Koreográfusképző iskola tanárai.
A Roszica a legkisebbek, az 5 és 14 év közötti gyerekek néptánc oktatását szervezi három korosztályba bontva, és a Jantra táncegyüttes utánpótláscsoportjaként működik. A Jantra és a Roszica minden évben megrendezésre kerülő, közös, önálló estje a Bulfest rendezvény.

A Pravo zenekar a magyarországi, balkáni zenei élet egyik ismert és elismert zenekara. Repertoárjában autentikus szerb, makedón, bolgár hangszeres, valamint énekes dallamok és saját feldolgozások szerepelnek. Az együttes eddigi útját több önálló cd lemez, filmzenei cd, valamint számos koncert és tv felvétel szegélyezte. A zenekar tagjai, a fiatal magyarországi bolgárokkal együtt, fontosnak tartják, hogy minél szélesebb körben terjesszék a balkán, ezen belül Bulgária folklórját, ezért nem csak koncerteznek, hanem rendszeresen tartanak táncházakat, valamint kísérik a Jantra, a Martenica, és a Balkán Táncegyüttest is. 
Tagjai: Boros Csilla (harmonika), Gera Attila (Klarinét, kaval, gajda, furulyák, szaxofon, ének, zenekarvezetés), Czirják Csaba (gitár, bolgár tambura), Gera Gábor (harmonika, ének), Pataj Péter (Nagybőgő, basszusgitár), Tömösi Tamás (tapan, darabuka, ének).

A Fertő tó szállásportálja
www.fertopartiszallasok.hu Foglaljon szállást a Fertő-parti rendezvények idejére a térség szállásportálján!

Program adatlapjaProgram adatlapja

Balkán-est (Bulfest)

Helyszín
Fürdő parkoló
Kezdete: 2010. 07. 10. 18:30 Vége: 2010. 07. 10.

AdatlapProgram helyszíne

Fürdő parkoló

Település: Hegykő Cím
9437 Hegykő, Fürdő utca

Fürdő parkoló - Hegykő további programjai Helyszín további programjai

Kapcsolódó településKapcsolódó település

Hegykő

A Fertőtől délre, a Hidegség és Fertőszéplak közötti lapályon elterülő falu. Soprontól 20 km-re, Fertődtől 5 km-re épült ki. Megközelíthető a 85. Számú főút-vonalról 2 km-re. A GYSEV megállóhelye 3 km-re van, autóbuszmegálló van a...

A településről bővebben A településről bővebbenhirdet?s

Iratkozzon fel a fertőpart.hu hírlevelére! Fertőpart.hu hírlevél


Település-ajánlóTelepülés-ajánló


Pereszteg

A Kisalföld nyugati szélén fekszik. Felszíni vizeit az Ikva patak gyűjti össze. Közvetlenül határos Nagycenk, Pinnye, Nagylózs és Sopronkövesd községekkel. Vasúton a Sopron-Szombathely vonalon közelíthető meg. Rendszeres autóbuszjárat van a Sopron—Győr vonalon. A 60-as években bevezetett... bővebben »

További települések a térségben »

© Fert?part.hu
A Fertő tó elsőszámú portálja