hirdet?s

Programok » Hegykő » Kiállítás, megnyitó » 2010 JúLius » 10


Kiss Blanka Julianna „Tükrök”

Tetszik?
Megosztás facebook myspace twitter linkedin Nyomtatható változat Küldje el a fertopart.hu cikkét ismerősének!
Kiss Blanka Julianna „Tükrök” 2010. július 10., szombat 18:00
Kiss Blanka Julianna „Tükrök” és Völgyi János „Gondolat-ébresztés” című kiállításának megnyitója

július 10. (szombat) 18:00
Hegykő, János bácsi háza

Belépés: ingyenes

Kiss Blanka Julianna 2008-ban végzett a Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnáziumban, ahol Soltráné Sebestyén Anna rajztanárnő indíttatására fordult a rajzolás felé. Jelenleg az ELTE művészettörténet és vallástudomány szakjain folytat tanulmányokat. 2008. őszétől a Corvin rajziskolában tanult Szigeti Tamás festőművésznél, majd 2009. tavaszától a Szigeti Tamás és Duliskovich Bazil festőművészek által alapított Szuterén Stúdióban. Legkedveltebb témái a portrék: Lavater szavaival élve "Az emberi arc többet jelent nekem minden történetnél és ősi okiratnál. Az arc ugyanis a legszebb és legbeszédesebb minden nyelv közül, a bölcsességnek és az erénynek a természetes nyelve".

Azért alkotok, mert ezáltal egy másik valóságba kerülhetek, a sajátomba, az elkészült mű pedig egy tükörkép, amit a világ mutat bennem.” (Kiss Blanka)

Völgyi János képzőművész a Fertő-part apró falujában, Hidegségen született; - évtizedek óta Hegykőn él és alkot. A soproni Széchenyi Gimnáziumban Szarka Árpád festőművésztől tanulta a festészetet. A romantikus gyermekkor és a Fertő-táj szeretete végigkíséri művészetét, ennek megfelelően festményein – ezek jellemzően olajfestmények és akvarellek - elsősorban a Fertő-part tájait ábrázolja. Völgyi János kísérletező művész: a festményeken kívül ún. hegesztett szobrokat, reliefeket és objekteket is készít. Az olyan egyszerű tárgy, mint az ásó vagy kapa - keretbe zárva, képpé komponálva - teljesen más jelentést kap. Ez a tárgyi absztrakció új gondolatokat ébreszt a szemlélődőben. A rozsda, a napszítta, esőverte deszka, a kopott, temetői mészkődarabok egyaránt utalnak az elmúlásra, az egykori életforma végére, de saját életünkre is. Ezen a kiállításon az új stílusú képei mellett szobrai is megtekinthetők.

A kiállítás látogatható naponta 16.00 és 19.00 óra között.

A Fertő tó szállásportálja
www.fertopartiszallasok.hu Foglaljon szállást a Fertő-parti rendezvények idejére a térség szállásportálján!

Program adatlapjaProgram adatlapja

Kiss Blanka Julianna „Tükrök”

Helyszín
Közösségi Ház
Kezdete: 2010. 07. 10. 18:00 Vége: 2010. 07. 10.

AdatlapProgram helyszíne

Közösségi Ház

Település: Hegykő Cím
9437 Hegykő, Kossuth u. 27. Hegykői Közösségi Ház

Közösségi Ház - Hegykő további programjai Helyszín további programjai

Kapcsolódó településKapcsolódó település

Hegykő

A Fertőtől délre, a Hidegség és Fertőszéplak közötti lapályon elterülő falu. Soprontól 20 km-re, Fertődtől 5 km-re épült ki. Megközelíthető a 85. Számú főút-vonalról 2 km-re. A GYSEV megállóhelye 3 km-re van, autóbuszmegálló van a...

A településről bővebben A településről bővebbenhirdet?s

Iratkozzon fel a fertőpart.hu hírlevelére! Fertőpart.hu hírlevél


Település-ajánlóTelepülés-ajánló


Fertőd

Mai nevét a magyarországi közigazgatás átszervezése idején kapta. 1950. május 16-án Eszterháza felvette a Fertőd nevet, majd szeptember 7-én a korábbi Eszterháza, immár Fertőd egyesült Süttörrel. Süttör volt az ősibb település, az oklevelek Süttör nevének változatait őrzik.bővebben »

További települések a térségben »

© Fert?part.hu
A Fertő tó elsőszámú portálja