hirdet?s

Programok » Hegykő » Fesztivál » 2012 JúLius » 16


Kertmozi

Tetszik?
Megosztás facebook myspace twitter linkedin Nyomtatható változat Küldje el a fertopart.hu cikkét ismerősének!
Kertmozi 2012. július 16., hétfő 22:00
Kertmozi – Vad Magyarország – A vizek birodalma
Időpont: 2012. július 16. (hétfő) 22.00 óra
Helyszyn: Hegykő, Fenc-ház
Belépő: 600,- Ft (elővételben: 420,- Ft)
 

A filmet követően beszélgetés a film operatőrével, Mosonyi Szabolccsal, és a víz alatti felvételeket készítő Gortva Attilával.
 
„Az elképesztő felvételek megvannak. Az utóbbi évek legszebb magyar filmjéről van szó, ez vitán felül áll. A technika és az emberi teljesítőképesség határait feszegető képsorokat láthatunk; például intim közelségből pillanthatunk be a jég alatt, az iszapban vermelő harcsák életébe, vagy egy sascsalád mindennapjaiba, a film sebességével való folyamatos játéknak köszönhetően pedig olyan részleteket figyelhetünk meg, amikre a saját optikai rendszerünk – a szemünk – képtelen. {…} Kulka János szép hangja narrálja történetüket – de a Vad Magyarországnak fő erénye nem a szöveg, hanem a lélegzetelállító képek, és a szemszög, amelyből nézve egy új, szokatlan színben tűnik fel Magyarország.” (Pásztor Balázs: Filmtekercs)
 
Természetfilm Magyarország tájairól, állatvilágáról és természethez kötődő hagyományairól, látványos képekkel, szépséges zenével. A magyar-német koprodukcióban készült egyórás természetfilm lenyűgöző képi világával és sodró történetével méltón jeleníti meg Magyarország tájait, állatvilágát és természethez kötődő hagyományait. A négy évszakon átívelő, több mint húsz hazai helyszínen forgatott film évtizedek óta az első, hazánk vadvilágát átfogóan bemutató produkció.

A Fertő tó szállásportálja
www.fertopartiszallasok.hu Foglaljon szállást a Fertő-parti rendezvények idejére a térség szállásportálján!

Program adatlapjaProgram adatlapja

Kertmozi

Helyszín
Fenc-ház
Kezdete: 2012. 07. 16. 22:00 Vége: 2012. 07. 16.

AdatlapProgram helyszíne

Fenc-ház

Település: Hegykő Cím
Hegykő, Szent Mihály u. 9.

Fenc-ház - Hegykő további programjai Helyszín további programjai

Kapcsolódó településKapcsolódó település

Hegykő

A Fertőtől délre, a Hidegség és Fertőszéplak közötti lapályon elterülő falu. Soprontól 20 km-re, Fertődtől 5 km-re épült ki. Megközelíthető a 85. Számú főút-vonalról 2 km-re. A GYSEV megállóhelye 3 km-re van, autóbuszmegálló van a...

A településről bővebben A településről bővebbenhirdet?s

Iratkozzon fel a fertőpart.hu hírlevelére! Fertőpart.hu hírlevél


Település-ajánlóTelepülés-ajánló


Pinnye

A Győr-Moson-Sopron megyében Soprontól 18 km-re található kistelepülésünk önállósulása 1990-ben a helyi önkormányzat létrejöttével valósult meg. Azóta épült ki a község infrastruktúrája: víz-, gázvezeték-, szennyvíz- és telefonhálózat és 2005-ben a saját tulajdonú kábeltelevízió rendszer.... bővebben »

További települések a térségben »

© Fert?part.hu
A Fertő tó elsőszámú portálja