hirdet?s

Programok » Sopron » Fesztivál » 2015 JúNius » 27


8. Soproni Tündérfesztivál

Tetszik?
Megosztás facebook myspace twitter linkedin Nyomtatható változat Küldje el a fertopart.hu cikkét ismerősének!
8. Soproni Tündérfesztivál 2015. június 27., szombat 10:00

Új helyszínen rendezik meg idén a Soproni Tündérfesztivált: az egy napos, ingyenes, családi rendezvénynek a Deák tér ad otthont június 27-én. A helyszínváltoztatásra azért volt szükség, mert a fesztiválnak korábban helyet adó Erzsébet kertet felújítási munkák miatt lezárták.

A szervezők igyekeztek a lehető legjobban kihasználni az új helyszín, Közép – Európa leghosszabb terének adottságait és előnyeit. Így idén izgalmas zeg-zugokkal, új együttműködésekkel és két színpaddal bővül a gyerekek soproni fesztiválja. A programok délelőtt 10-től este 8-ig tartanak majd.

Ebben az évben a virágoké lesz a főszerep: a fesztivált virágtündérek lepik el, közös virágültetés és rengeteg virágos játék várja a gyerekeket. A Soproni Tündérfesztivál varázslatos hangulatához továbbra is hűek maradunk, de néhány újdonságot is tartogat a rendezvény. – mondta el Sarkady Örkény, a 8. Soproni Tündérfesztivál szervezője.

Új látványosságként nyitja meg kapuit a Tündérakadémia, ahol a győri Mobilis tudományos játszóház munkatársai mutatnak be nagyon is valóságos csodákat. A múzeumkert pedig tündérkertté alakul át erre az egy napra, ahol a fák lombjai alatt mesesátor, kézműves foglalkozások, és igazi lovak várják a gyerekeket. Idén sem hiányozhatnak a népszerű játékok a fesztiválról: újra lesz hintajó, ugrálóvár, háromféle vizes medence és az izgalmas próbatételeiről híres Csillagösvény.

A színpadot a tér központi részén elhelyezkedő kőmedencére építik fel, itt lép majd fel többek között a Buborék együttes, a Mozgás Ritmus Lendület Club, T. Horváth József, a Zabszalma együttes, és itt tartják meg a már hagyományosnak számító Viseletversenyt is.

A soproni Deák tér - felújítása óta - első alkalommal ad otthont olyan nagyszabású rendezvénynek, mint a Soproni Tündérfesztivál. A környéken lévő éttermek, kávézók, szórakozóhelyek erre az alkalomra különleges ajánlatokkal és színpadi programokkal is készülnek, így a központi színpad mellett két kisebb poronddal gazdagodik a fesztivál. A rendezvény idei kiemelt támogatója a Braun Dental & Beauty fogorvosi rendelő és szépségszalon, melynek udvarán szintén játékok, foglalkozások várják a gyerekeket.

Már hagyomány, hogy a Tündérfesztivált megelőzi egy vonulás, ahol manó- vagy tündérviseleteiket is megmutathatják a gyerekek. A vonulás idén május 31-én lesz: a résztvevők fél 4-kor indulnak a Deák tér játszóterétől, körbejárják a fesztivál új helyszínét, majd az Erzsébet utcán és a Széchenyi téren át érkeznek meg a Liszt-központ elé, ahol játékokkal, színpadi programmal folytatódik a Tündéri gyereknap.


Tündérszárny és manósapka viselése a Deák téren is ajánlott!

Részletek: www.prokultura.hu, www.facebook.com/tunderfesztival

Kiemelt támogató:


 

A 8. Soproni Tündérfesztiválhoz csatlakozó helyszínek:

Absolut Centrál kávézó

Deák étterem

Gázfröccs romkocsma

Kisdeák Étterem, Söröző és Borozó

VOLT Café

Braun Dental & Beauty fogorvosi rendelő és szépségszalon


Forgalmi változások:

2015. június 26-án, 17.00-tól június 27., 20.30-ig a forgalomtól elzárt terület lesz a Deák tér (Csatkai Endre utcától a Mátyás király utcáig). A fesztivál napján a Kis János utcában megfordul a forgalmi irány, így az Erzsébet utca felől érkező járművek ott tudnak áthaladni a Mátyás király utca felé. A Lenkey utca a Deák tér irányába zsákutca lesz.
Kérjük, aki teheti, gyalogosan közelítse meg a fesztivált.

 


A Fertő tó szállásportálja
www.fertopartiszallasok.hu Foglaljon szállást a Fertő-parti rendezvények idejére a térség szállásportálján!

Program adatlapjaProgram adatlapja

8. Soproni Tündérfesztivál

Helyszín
Deák tér
Kezdete: 2015. 06. 27. 10:00 Vége: 2015. 06. 27.

AdatlapProgram helyszíne

Deák tér

Település: Sopron Cím
9400 Sopron, Deák tér

Deák tér - Sopron további programjai Helyszín további programjai

Kapcsolódó településKapcsolódó település

Sopron

Magyarország nyugati határa mellett, az Alpokalján, Bécstől 60 km-re, Budapesttől 220 km-re található. A Soproni-hegység és a Fertő-tó melletti Balfi-dombság között, az Ikva patak völgyében fekszik.   Története: Sopron vidéke évezredek óta...

A településről bővebben A településről bővebben







hirdet?s

Iratkozzon fel a fertőpart.hu hírlevelére! Fertőpart.hu hírlevél


Település-ajánlóTelepülés-ajánló


Ágfalva

Ágfalva község közvetlenül a magyar-osztrák határ mellett, Soprontól 4 km-re helyezkedik el. Története: Ágfalva község nemrég ünnepelte fennállásának 810.... bővebben »

További települések a térségben »

© Fert?part.hu
A Fertő tó elsőszámú portálja