hirdet?s

Fleck Adrienn süteményreceptjei

Receptek, süssünk-főzzünk | 2007. december 3. | Fekete Attila

Soproni olvasónk, Fleck Adrienn keresett fel minket, hogy szívesen megosztaná jól bevált süteményrecepjeit olvasóinkkal. Sajnos fotókat nem tudott mellékelni, de reméli, hogy kedvenc recepjei másoknál is sikert aratnak majd.

Tetszik?
Megosztás facebook myspace twitter linkedin Nyomtatható változat Küldje el a fertopart.hu cikkét ismerősének!

Kevert meggyes lepény

Hozzávalók:
18 dkg vaj vagy Rama margarin
25 dkg cukor
4 tojás
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
egy fél liter kimagozott meggy
a tepsi kikenéséhez zsír és liszt
tálaláshoz porcukor

Habosra keverjük a vajat vagy Rama margarint a tojások sárgájával meg a cukorral, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül a tojások kemény habbá vert fehérjét. Kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük, és meghintjük kimagozott meggyszemekkel. A forró sütőbe toljuk, de a tüzet sütés közben mérsékeljük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, és még langyosan kockákra vágjuk. A tálon porcukorral hintjük meg.

Meggyes piskóta

Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál kristálycukor
6 evőkanál liszt
15 dkg darált dió
1 üveg meggybefőtt
a tepsi kikenéséhez zsír és liszt
tetejére porcukor

A tojásokból a cukorral, a liszttel a szokott módon piskótatésztát keverünk, és hozzáadjuk a diót, meg a levétől lecsurgatott, kimagozott meggyet. Simára keverjük még 5 evőkanálnyi meggylével, és kizsírozott, kilisztezett, közepes nagyságú tepsiben megsütjük. Ha kihűlt, kockákra vágjuk, és porcukorral meghintjük a tálon.

Csokoládés Ôzgerinc

Hozzávalók:
25 dkg Rama margarin
25 dkg porcukor
20 dkg liszt
20 dkg pörkölt mogyoró vagy dió
6 tojás
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
kiskanálnyi reszelt citromhéj
a mázhoz 20 dkg főzőcsokoládé

Habosra keverjük a margarint a cukorral, egyenként közékeverjük a tojások sárgáját, majd hozzátesszük a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot és a durvára vágott mogyorót vagy diót, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. Őzgerinc formába öntjük, és forró sütőbe tolva, a tüzet mérsékeljük, úgy sütjük. Még melegen deszkára borítjuk, és bevonjuk a gőzön felolvasztott csokoládéval. Csak hidegen szeleteljük.

Ripsz-Ropsz

Hozzávalók:
15 dkg porcukor
3 tojás
10 dkg finomliszt
1 citrom
7 dkg Rama margarin
a mázhoz 10 dkg főzőcsokoládé

A 15 dkg porcukrot a tojások sárgájával habosra keverjük, hozzáadjuk a finomlisztet, néhány csepp citromlevet, a tojások keményre vert habját, 7 dkg olvasztott vajat, vagy Rama margarint. Vajjal kikent, kilisztezett őzgerinc formába öntjük. Ha kihűlt, olvasztott csokoládét csurgatunk a tetejére.

Rizsfelfújt

Hozzávalók: (kis adag)
12 dkg rizs
½ liter tej
1 dl víz
2 egész tojás
10 dkg cukor
1 kávéskanál liszt
2 dkg vaj vagy Rama margarin
reszelt ciromhéj vagy vanília
5 dkg mazsola

A rizst a vízzel elkevert tejben a cukorral, a citrom héjával felforraljuk, és a tűzhely szélére húzzuk, vagy nyitott sütőbe tesszük, amíg a szemek egészen megduzzadnak és a tejet magukba szívják. Kanállal kevergetni nem szabad, legfeljebb rázogatni, nehogy a szemek összetörjenek. A tojássárgáját a vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a kihűlt rizshez, közé keverünk egy kávéskanál lisztet és a felvert tojáshabot. Egy két literes lábast vagy kuglófformát kivajazunk, finom morzsával meghintjük és beleöntjük az anyagot. Jó közepes sütőben kb. 30 percig sütjük. Tálaláskor tálra borítjuk, tetejét meghintjük porcukorral, melegen tálaljuk.

Császármorzsa

Hozzávalók:
3 tojás
1 púpozott evőkanál porcukor
3 dl rétesliszt
3 dl tej
egy csipet só
olaj

3 tojás sárgáját elkeverjük 1 púpozott evőkanál porcukorral, 3 dl rétesliszttel, 3 dl tejjel, egy csipet sóval, majd a felvert tojásfehérjével. Olajt forrósítunk, majd beleöntjük a masszát. Amikor keményedni kezd, villával összetörjük. Borba áztatott mazsolát teszünk bele, porcukorral meghintjük.

Nanukszelet

Hozzávalók:
20 dkg porcukor
20 dkg vaj vagy Rama margarin
4 tojás
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1-2 evőkanál kakaó
a cukormázhoz: 30 dkg porcukor, 1 citrom leve, 1 evőkanál rum

Habosra keverjük a cukrot a vajjal meg a tojások sárgájával, közékeverjük a lisztet és a tojások habbá vert fehérjét. Kétfelé osztjuk, az egyik felét kakaóval keverjük el. A tepsibe felváltva öntünk egy barna tésztacsíkot egy sárgával, és a sütőben közepes tűznél megsütjük. Ha kihűlt, cukormázzal vonjuk be, amelyhez a porcukrot addig keverjük a cirtomlével meg 2 evőkanál vízzel, míg fényessé nem válik, és még melegen a tésztára simítjuk.

Kuglóf

Hozzávalók:
4 tojás
2 bögre cukor
1 bögre étolaj
1 bögre szódavíz
1 sütőpor
mazsola
citromhéj
3 bögre liszt
1 bögre kb. 2 dl

4 egész tojást fel kell verni a 2 bögre kristálycukorral, majd hozzáadjuk a szódavizet és az étolajat. Egy egész sütőport adunk hozzá. Tehetünk bele: mazsolát, citromhéjat, citromlevet is. Végül hozzákeverjük a 3 bögre lisztet is.
Egy nagy tortaformát ki kell kenni olajjal, majd kilisztezzük. Kb. 1 ½ órát kell sütni tartalék lángon. Lehet még tenni bele kakaót is.

Amerikai brownies

Hozzávalók:
1 bögre (3dl) liszt
1 sütőpor
1 bögre cukor
2 tojás
1 vaníliás cukor
½ margarin
2 evőkanál olaj
6 evőkanál kakaó

A cukrot, a tojást, vaníliás cukrot és a margarint jól összekeverjük, hozzáadjuk a lisztet, melyben előzően elkevertük a sütőport, majd az olajat és végül a kakaót.
Forró sütőbe tesszük-
Sütési idő: kb. 20-30 perc

Kókuszos

Hozzávalók:
2 tojás
4 evőkanál méz
40 dkg porcukor
10 dkg Rama margarin
2 dl tej
50 dkg liszt
1 sütőpor

Ezekből piskótát keverünk.

Máz:
20 dkg margarin
25 dkg cukor
3 dkg kakaó
4 kávéskanál rum
1 dl tej

A tejben felforraljuk a hozzávalókat.
A tésztát kockákra vágjuk, belemártogatjuk a csokoládémázba, majd 20 dkg kókuszba hempergetjük.

Kunta-Kinte

Hozzávalók:
Tésztához: 4 tojás
25 dkg porcukor
1 ½ dl olaj
1 ½ dl langyos víz
26 dkg liszt
1 sütőpor
kakaó
Krémhez: 3 dl tej, 1 tasak puncs puding, 15 dkg vaj, 15 dkg cukor
2 evőkanál rum

Mázhoz: 20 dkg porcukor, 2 dkg kakaó, dió nagyságú vaj
3 evőkanál forró víz

4 tojás sárgáját habosra keverjük 25 dkg porcukorral. Lassanként hozzáadunk 1 ½ dl olajat, 1 ½ dl langyos vizet. Jól összekeverjük és hozzáadunk 26 dkg lisztet, 1 csomag sütőport és a 4 tojás keménnyé vert habját. Ketté vesszük a masszát. Az egyik felébe kakaót teszünk. 2 őzgerinc formában megsütjük. Ha kihűlt, gerincenként felszeleteljük és a következő krémmel váltakozva összerakjuk.
Krém: 3 dl tejbe 1 puncs pudingot megfőzünk. Ha kihűlt, hozzáadunk 15 dkg vajat, 15 dkg cukrot, összekeverjük, 2 evőkanál rumot teszünk bele.
Máz: Hidegen 20 dkg porcukrot, 2 dkg kakaót, dió nagyságú vajat, 3 evőkanál forró vizet összekeverünk és ráöntjük a rudakra.



Hozzászólások

Receptek, süssünk-főzzünk rovat további cikkei

Farsangi receptek

2008. január 4. | Fekete Attila
Alábbi gyűjteményünkben a Farsangra készülő lányoknak, anyukáknak, de talán még a nagymamáknak is... Farsangi receptek tovább

Adventi palacsinta

2007. november 16. | Fekete Attila
Különleges sült-töltött palacsinta, mézespuszedlis-narancsos-diós töltelékkel. Adventi palacsinta tovább

Mézeskalács elkészítése

2007. november 15. | Hadarits Kristóf
A puha mézeskalács titka, hogy fogyasztás előtt legalább tíz napig légmentes dobozban tároljuk...  Mézeskalács elkészítése tovább

Receptgyűjtemény-Mexikói babsaláta

2007. november 4. | Gergácz Roland
Receptgyűjtemény-Mexikói babsaláta tovább

Receptgyűjtemény-Mandulás őzszeletek

2007. november 4. | Gergácz Roland
Receptgyűjtemény-Mandulás őzszeletek tovább

Receptgyűjtemény-Banánturmix

2007. szeptember 19. | Gergácz Roland
Receptgyűjtemény-Banánturmix tovább


hirdet?s

Iratkozzon fel a fertőpart.hu hírlevelére! Fertőpart.hu hírlevél


Település-ajánlóTelepülés-ajánló


Petőháza

A Kisalföld északnyugati részén, az Ikva-patak melletti lapos területen fekszik Győr-Moson-Sopron megye nyugati részén, Soprontól 27 km-re. Termőtalaja közepes minőségű. A pamhageni határátkelőtől... bővebben »

További települések a térségben »

© Fert?part.hu
A Fertő tó elsőszámú portálja