Képeket is nyomtat

Mi lesz vele: Sopron-fertődi kistérség?

Gazdaság | 2013. május 29.

Sopron, Fertő-part - Sopron a tervek szerint tagja maradna a nevét is odaadó Sopron-fertődi kistérségi társulásnak. Egyes falvak kilépnek.

Egy jogszabályváltozás következtében hatályon kívül helyezték a települési önkormányzatok többcélú kistérségi társulásról szóló törvényt. Ez azonban nem jelenti azt, hogy mindezek meg is szűnnének. Bizonyos feltételek mellett továbbra is működhetnek – írja a kisalfold.hu

A soproni képviselő-testület csütörtöki ülésének egyik napirendi pontja is ezzel foglalkozik. Az előterjesztésben az olvasható, hogy Fodor Tamás Sopron polgármestere arra kérte a településeket nyilatkozzanak, hogy tagok maradnának, vagy kilépnének. 

A megadott határidőig 25 település jelezte, tovább folytatnák a munkát a társulásban. 14 önkormányzat a kilépés mellett foglalt állást.

A testületi ülésen a soproni képviselők arról szavaznak majd, hogy Sopron továbbra is tagja maradjon-e a Sopron-Fertőd Kistérség Többcélú Társulásnak. A város regionális gazdasági, és közigazgatási szerepe a folytatást indokolja - olvasható az anyagban.
 
A maradó települések:

Ágfalva, Csapod, Csáfordjánosfa, Csér, Egyházasfalu, Fertőboz, Fertőd, Fertőhomok, Fertőszentmiklós, Fertőszéplak, Harka, Hegykő, Hidegség, Iván, Kópháza, Lövő, Nagycenk, Nemeskér, Pereszteg, Petőháza, Pusztacsalád, Sarród, Újkér, Völcsej, Zsira.
 
A teljes cikk itt olvasható.