Képeket is nyomtat

Újabb fejlesztések a Soproni Gyógyközpontban

Gazdaság | 2014. február 12.

Sopron - Bővítik a Soproni Gyógyközpont sürgősségi betegellátó osztályát, egységesítik a betegélelmezést és korszerűsítik a központi műtőblokkot.

Molnár Ágnes főigazgató elmondta, április elején már szerkezetkész lesz az 5 milliárd forintos pályázati forrásból épülő új diagnosztikai tömb. Ezzel párhuzamosan két jelentősebb beruházás is indult a kórházban - tette hozzá. 

Az intézményi integrációt támogató fejlesztés 1,3 milliárd forintos uniós és kormányzati támogatásból valósul meg. Ennek részeként többek között növelik az ágyszámot a sürgősségi betegellátó osztályon, felújítják a műtőblokkot, és ehhez új műszerek beszerzését tervezik. Egyúttal centralizálják a kórház élelmezési rendszerét. 

A rehabilitációs szolgáltatások fejlesztésére, a regionális operatív programban 240 millió forint támogatás nyert aSoproni Gyógyközpont. Ebből egyebek között a tüdőgyógyászati és a kardiológiai rehabilitáció eszközparkját bővítik - mondta a főigazgató.     A Soproni Gyógyközpont ellátási területéhez 120 ezren tartoznak.

 
MTI