Képeket is nyomtat

Kamionstop a Győr megyei határátkelőkön

Időjárás | 2013. február 12.

Győr-Moson-Sopron megye mind az öt közúti határátkelőjén korlátozzák kedd reggel nyolc órától a kamionforgalmat.

Kamionstop a Győr megyei határátkelőkön
A várhatóan elhúzódó intenzív havazás és a hófúvások valószínűsége miatt a megyei védelmi bizottság úgy határozott, hogy Rajkánál, Hegyeshalomnál, Vámosszabadinál, Sopronnál és Kópházánál sem léphetnek be az országba a Szlovéniába, Olaszországba tartó, 7,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek.    
 
Fotó: MTI 

Reggel már csaknem nyolcszáz kamion vesztegelt Zala megyében a főutak melletti pihenőhelyeken a magyar-szlovén határon hétfő óta fennálló forgalomkorlátozás miatt, és Vas megyében is sok kamion állt félre, Vátnál és Körmendnél jelentős útszűkületeket okozva.

Az olaszországi rendkívüli hóhelyzet miatt tovább szigorították a magyar-szlovén határon a kamionforgalom korlátozását, reggel hat órától már a szlovén rendszámú vagy Szlovéniába árut szállító teherjárműveket sem engedik át a határon. A korlátozások a személyautók forgalmát nem érintik.
A megye öt határátkelőjén életbe léptetett, a 7,5 tonnánál nehezebb járműve közlekedését korlátozó intézkedés miatt - amely nem érinti a más megyékből érkező tranzitforgalmat - a határokon nem alakult ki torlódás.
  
 
MTI