hirdet?s

Kerékpárost gázoltak Fertődön

Kék hírek | 2013. november 19.

Fertőd - A fertődi-süttöri temető közelében kedden a koraesti órákban egy kerékpárral közlekedő nőt ütött el egy személyautó. A közelmúltban ez már a második súlyos baleset a környéken.

Tetszik?
Megosztás facebook myspace twitter linkedin Nyomtatható változat Küldje el a fertopart.hu cikkét ismerősének!

Úgy tudjuk az elgázolt asszony súlyos sérüléseket szenvedett, mentővel kórházba szállították. Állapotáról nincs további információnk.

 

Alig egy hete a süttöri templom előtt felállított láncos korlátokon esett át egy nő, akinek szilánkosra tört a könyöke, hosszú műtéten esett át. Sokan fejezték ki akkor és már korábban is aggályukat a kihelyezett láncokkal kapcsolatban. Köztük a fertődi Takács György, aki a Facebookon adott hangott aggodalmának. https://www.facebook.com/groups/204925506254085/permalink/552928144787151/

A baleset után egy rövidesen a helyszínre érkező lakos a láncokat önkényesen eltávolította, a láncokat az Önkormányzat részére átadta, majd a rendőrségen is bejelentette kilétét. Ugyanakkor sokak szerint tarthatatlan volt a mindössze 20-30cm-es magasságban kihelyezett lánckordon, amely jelentős veszélyforrást jelentettek a templomot látogatók részére. Néhány nappal ez után csupán a láncot tartó rúdak álltak ki a térkövezésből, szintén elég veszélyes formában, de mára ezek is eltűntek.

Úgy tudjuk, a szinte gáncsként funkcionáló alacsonyan telepített lánckordont az Önkormányzat helyeztette ki, a terület pedig a Közútkezelőhöz tartozik. Ezzel kapcsolatos jogi lépések történtek, a sértett kártérítési igényt fog benyújtani.

 

A környéken lakó Bán Ilona már többször jelezte a közlekedés problémáját a fertőd-süttöri temető környékén a Fertődi Önkormányzat felé. Ezzel kapcsolatos dokumentumokat juttatott el szerkesztőségünkbe. Közzétesszük észrevételeit, melyeket több lakóval együtt juttatott el az Önkormányzathoz és melyre meglehetősen lehangoló választ kapott. Talán ilyen súlyos balesetek kellenek ahhoz Fertőd-Süttörön, hogy változások történjenek? Vagy még ez is kevés lesz hozzá? 

 

Bán Ilona levele, kelte: 2012.06.24. 

"Tisztelt Polgármester Úr!

Tisztelt Képviselő Testület!

 

 Levelemben a Fertőd, „Süttöri” városrészén élő lakosság gyalogos közlekedéssel kapcsolatos problémáira szeretném felhívni a figyelmüket, kérni segítségüket a megoldáshoz.

A Béke utca végén, Mentes Mihály utca végén, a Kossuth utcában valamint a Rákóczi utcában élő lakosok templomhoz, buszmegállóhoz, iskolához, óvodához, élelmiszerbolthoz való gyalogos eljutása meglehetősen veszélyes, a temető melletti gyalogos közlekedésre alkalmatlan útszakasz miatt.

A fenti probléma nem új keletű, de napjainkban még inkább időszerű, mint az elmúlt években, mert a nevezett utcákban lakó családoknál, az elmúlt néhány évben egyre több kisgyerek született, növelve ezzel a város lakosainak számát is!

A felnőtt lakosság közlekedése is meglehetősen veszélyes, javaslom - akár nappali forgalomban akár éjszakai látási viszonyok mellett - az útszakasz bejárását.

A meglehetősen közel lévő óvoda, iskola megközelítése szülői kíséret nélkül még a nagyobb gyerekek esetében is elképzelhetetlen. Csapadékos időben az út padkán, sárban közlekedve a gyalogosok mellett (jellemzően a megengedett sebességet túllépve) elhaladó autóktól a gyalogosok a felverődő csapadékot is kénytelenek elviselni.

A gyerekek mellett a lassabban, nehezebben mozgó idős lakosság is hasonló problémákkal küzd, hogy akár a templomhoz eljusson.

A település szélén lévő nagy vendég forgalmat bonyolító fagylaltozót a távolabbról érkező gyalogos lakosság a temetőn át haladva közelíti meg, ezzel kapcsolatban a sírhelyeket látogató, gondozó lakosság, nemtetszését fejezte ki.

Az utcákban lakók részre a temetőn keresztül való közlekedés sem biztonságos, mert a középső ajtó nem belátható útszakaszon található.A temetőben gyászszertartások alkalmával, az autók az út szélén állnak, ezzel is gátolva akár a gyalogos, akár a gépkocsival való közlekedést.

Amennyiben lehetőség van rá, kérjük a probléma megoldását járda, vagy gyalogos közlekedésre alkalmas kerékpárút, és hozzá kapcsolódó gyalogos átkelőhely kialakítását.


A Nemzeti Közlekedési Hatóság Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatóságához 2009.július 29. napján Fertőd Város Önkormányzata  „Fertőd Mentes M. u.  temető előtt út és járda „ közlekedési létesítmények útépítési engedélyezési kérelmét nyújtotta be. Ezt követően három hónap múlva 2009. november 3. napján kelt levélben financiális és egyéb okokra hivatkozva a kérelmet visszavonta. Ezáltal a tervezési és engedélyezési költségek felesleges kiadássá váltak.

A fenti engedélyezési ügy egyértelműen bizonyítja, hogy városunk vezetése már 2009-ben felismerte a járda szükségességét. Kérjük, hogy kerüljön elő a már elkészült terv, aktualizálják a közmű és szakhatósági hozzájárulásokat és nyújtsák be ismét a kérelmet.

Bízunk benne, hogy a jelenlegi képviselőtestület a lakosság érdekeit, biztonságát szem előtt tartva dönt a kérésünkről, és megvalósul végre a választási ígéretek közt mindig szereplő „ temető melletti” járdaszakasz  megépítése.


Kérésünk kedvező elbírálásában bízva.


Kelt: Fertőd,2012.06.24


Tisztelettel:

Bán Ilona 

Az érintett családok nevében."

 

Bán Ilona aláírásgyűjtéséhez sokan csatlakoztak, 64-en töltötték ki a kérelmet 2012 júniusában:
(A neveket és címeket személyiségi jogok megvédése érdekében elhomályosítottuk)

Aláírások

Aláírások

Aláírások 

 

 

Kocsis Ferenc polgármester válasza közel 9 hónap múlva (Forrás: Bán Ilona)
(Kattintásra a levél nagyítható)

 

Válasz 

 

2009-ben építési engedélyt kért a város az temető közelében járdaépítés, csapadékelvezetésre (Forrás: Bán Ilona):

 

Majd 2009. november 3-án "financiális és egyéb okok miatt" viszavonatta:

 

 

Konklúziót levonni nem tisztünk, ezek a tudomásunkra jutott tények.Hozzászólások

Kék hírek rovat további cikkei

Símaszkban loptak a fertőszentmiklósi autómosóból

2014. november 11.
A két tettes a pénzbedobó automatát törte fel, és abból 100-200 forintos címletű pénzt vittek el.... Símaszkban loptak a fertőszentmiklósi autómosóból tovább

Vizsgálják a jegyzőkönyvet Fertődön - Feljelentés a rendőrségen

2014. szeptember 18.
A megyei kormányhivatal folytatott le egy vizsgálatot Fertődön. Bűncselekmény alapos gyanúja... Vizsgálják a jegyzőkönyvet Fertődön - Feljelentés a rendőrségen tovább

A Fertő tó nádasában termelt vadkendert

2014. szeptember 9.
A Fertő tó nádasában termelt vadkendert egy a közeli Kópházán élő férfi - tájékoztatta hétfőn a... A Fertő tó nádasában termelt vadkendert tovább

Lövedéket találtak fertődi építési területen - Eltávolították

2014. június 27.
Fertőd - Kocsis Ferenc polgármester tájékoztatta portálunkat az esetről. Megszűnt a veszély. Lövedéket találtak fertődi építési területen - Eltávolították tovább

Olajszennyeződés került a patakba Ágfalván

2014. március 20.
Ágfalva - Az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség értesítette a... Olajszennyeződés került a patakba Ágfalván tovább

Jogosítvány nélkül és ittasan vezetett a halálos balesetet...

2014. január 13.
Sopron - Meghalt a Sopronban történt péntek esti frontális karambol egyik sérültje, a balesetet... Jogosítvány nélkül és ittasan vezetett a halálos balesetet okozó soproni férfi tovább

Védelem a betörésekkel szemben

2013. november 4.
A téli időátállással tapasztalható megnyúló sötét napszak kedvező feltételeket teremt a családi... Védelem a betörésekkel szemben tovább

Eltűnt Maxi, még mindig keressük!

2013. október 15.
Nagycenk - Október 6-án vasárnap 19.00 körüli időpontban elveszett a képen látható Maxi nevű jack... Eltűnt Maxi, még mindig keressük! tovább

Kábítószert találtak igazoltatás során Hegykőnél

2013. október 8.
Hegykő - A Soproni Rendőrkapitányság Fertőd Rendőrőrs járőrei október 6-án délután Hegykő... Kábítószert találtak igazoltatás során Hegykőnél tovább

Kapuvári, csornai, iváni betörőbandákat fogtak el Ausztriában

2013. augusztus 27.
Három, Ausztria keleti részén tevékenykedő magyar betörőbandát fogott el az osztrák és a magyar... Kapuvári, csornai, iváni betörőbandákat fogtak el Ausztriában tovább

Lopott autóval kocsikázott Petőházánál - balesetet is okozott

2013. augusztus 22.
Petőháza - A 20 éves férfi egy forgalomból kivont járművet „kötött el" Petőházáról.... Lopott autóval kocsikázott Petőházánál - balesetet is okozott tovább


hirdet?s

Iratkozzon fel a fertőpart.hu hírlevelére! Fertőpart.hu hírlevél


Település-ajánlóTelepülés-ajánló


Fertőhomok

A Kisalföld nyugati szélén Soprontól 16 km-re helyezkedik el Hidegség és Hegykő között. Forgalmi út menti, egyutcás település a Fertő partján fésűs beépítéssel. A Győr-Sopron... bővebben »

További települések a térségben »

© Fert?part.hu
A Fertő tó elsőszámú portálja