Képeket is nyomtat

Jogosítvány nélkül és ittasan vezetett a halálos balesetet okozó soproni férfi

Kék hírek | 2014. január 13.

Sopron - Meghalt a Sopronban történt péntek esti frontális karambol egyik sérültje, a balesetet okozó jármű vezetője ittasan és jogosítvány nélkül vezetett.

Kocsis Tünde rendőr alezredes tájékoztatása szerint a sofőr személygépkocsijával Sopronból Ágfalva felé haladt, eközben áttért a bal oldali sávba és ott összeütközött a szemből érkező járművel. A 38 éves soproni férfi ezután kiugrott az autójából és segítségnyújtás nélkül elmenekült a helyszínről. 
 
A járőrök átvizsgálták a környéket és negyedóra alatt elfogták a baleset okozóját. Kiderült, hogy a férfi ittasan vezetett és nem volt jogosítványa sem - tette hozzá a szóvivő.
 
A baleset után a helyszínről péntek este egy súlyos és egy életveszélyes sérültet szállítottak a mentők kórházba, mindketten a szabályosan közlekedő autóban utaztak. Egyikük, egy soproni 19 éves lány olyan súlyosan megsérült, hogy a kórházban meghalt.
A soproni férfit a rendőrök őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását halálos közúti baleset okozása és más bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.
 
 
MTI