Képeket is nyomtat

Máriazellbe zarándokoltak

Közélet | 2012. május 30.

Fertőd – Kedden délután 14:00 órakor indult el az a fertődiekből és környező települések lakóiból álló 20 fős csoport, mely a 160 km-es táv gyalogos megtételére készül idén is. Szombaton érkeztek az ausztriai Máriazellbe.

Máriazellbe zarándokoltak

Frissítve 2012. 06. 04. 

Hazatért a máriazelli zarándokútról a 20 főből álló csoport. A zarándokok 160 km-es távot tettek meg május 29. és június 2. között. Akadt közülük, aki csak pár napig tartott az egész csapattal, viszont legtöbben nem adták fel, teljesítették a távot.

Portálunknak egy részvevő számolt be élményeiről: "Kemény volt az öt napos zarándokút. Szerdán egy nagyon nehéz útszakaszt teljesítettünk és még több mint a fele hátravolt utunknak. A nehéz nap után megörültünk mikor megláttuk hozzátartozóinkat és a fertődi bátorító-lelkesítő csapatot. Sok biztatást és nem utolsó sorban saját készítésű süteményt, ételt italt hoztak utánunk. Látogatrásuk pozitívan hatott mindenkire, kitartással töltött el minket.

Minden este olyan szálláshelyet foglaltunk el, melyekben együtt tudott lenni a társasaság, ami nagy biztatást, erőt adott a hátra lévő utunkra. "

 

Korábban: 

Május 29-én 13:30-kor volt a süttöri templomban a zarándokindító szentmise, majd 14:00 órakor elindult a Máriazellbe tartó csoport. A tavalyi jól sikerült túrát követően ismét megszervezték a zarándokutat.

A zarándokokat egy autó kíséri az út során, csomagjaikkal, szendvicsekkel és vízzel. A menetre kész autó a „rakománnyal” várta kedden a zarándok csoportot a templom előtt. A mise után gyors búcsúzkodás a bátorító családtagoktól és délután 2 óra után pár perccel elindult a menet.

A teljes távot 20 fő teszi meg gyalogosan. Az útra vállalkoztak családos és egyedülálló, nők és férfiak vegyesen Fertődről, Fertőszentmiklósról, Sarródról, és Hegykőről.

Többen indultak az útra velük olyanok is, akik nem tudták vállalni a négy és fél napos zarándokutat, hanem csak Kópházáig, a 21-22 km-es távra vállalkoztak. Kedd este érkeztek meg Kópházára és reggel indultak tovább. Szerdán Ausztriába érkezett a zarándok csoport a Rozália-kápolnában misén pihenték ki a gyaloglás fáradalmait, hiszen nehéz útszakaszon voltak túl aznap.
 
 
   
  

Az összesen 160 km-es táv megtétele után szombaton este kb. 17 órára érnek Máriazellbe, ahol szentmisén pihennek meg a busszal érkező Fertőd-süttöri hívekkel. 

A tavalyi zarándoklat alatt is nagyon jó volt a hangulat. A 20 fő együtt tudott haladni egymást segítve, ha éppen arra volt szükség. Ezért döntöttek úgy, hogy idén is vállalkoznak a 160 km-es táv megtételére. Elől megy a kereszt, a hátul gyalogló pedig a magyar zászlót viszi.

A máriazell-i zarándok utat szeretnék hagyománnyá tenni a környék lakói. Először 2010-ben Frauenkirchenben jártak, tavaly és idén zarándokolnak Máriazellbe.