Képeket is nyomtat

Simon Péter Nagycenk díszpolgára lett

Közélet | 2014. január 6.

Nagycenk - Nagycenk működő civil szervezetek tagjai aláírtak egy kezdeményezést, melyben díszpolgári címre javasolták Simon Pétert.

Simon Péter Nagycenk díszpolgára lett
Díszpolgári címet olyan köztiszteletben álló személy kaphat, aki nem nagycenki lakos, és valamely kiemelkedően jelentős munkájával, támogatásával vagy egész életművével mind a községen belül, mind pedig országosan olyan általános elismerést szerzett, amely hozzájárult a község hírnevének öregbítéséhez.

Simon Péter tősgyökeres nagycenkinek számít, általános iskolai tanulmányait a helyi iskolában végezte. Édesapja, dr. Simon Ferenc több mint harminc évig volt a falu körzeti orvosa.  Simon Péter gyermekkora után elkerült Nagycenkről, de mindig hű maradt nagycenki gyökereihez. Édesapja halála után ez a kötődés tovább erősödött, és a mindenkori falu- vezetéssel szorosan együttműködve több dologban tevékenyen helyt állt.
 
Részt vállalt a játszótér tervezésében és finanszírozásában, ezzel a csodálatos térrel lehetőséget biztosított a gyerekeknek, családoknak a játékra, a szabadidő vidám és hasznos eltöltésére.
A falu sportjának támogatását szívügyének tekinti. A labdarúgás kiemelkedő támogatója, évek óta a csapat névadó szponzora. Az iskola és óvoda támogatója, és sok helyi kezdeményezés pártfogója.
Ilyen kezdeményezés volt 2008-ban Szabó Attila, a nagycenki Széchenyi István Általános Iskola korábbi igazgatójának ötlete, két helytörténeti kötet kiadása, melyhez kérte Simon Péter segítségét. A sikeres üzletember örömmel fogadta a felkérést, egyben javasolta Nagycenki Füzetek néven egy könyvsorozat elindítását.   "Szeretnénk, ha a Nagycenki Füzetek idővel a faluval foglalkozó dokumentumok tárházává válna, egyre teljesebb képet adva a település múltjáról" – nyilatkozta Simon Péter.
 
Részlet a Cenki Híradó XIVXI. évfolyam . évfolyam 12. számából.