Képeket is nyomtat

Bognár Zoltán: Megszereztük a szükséges önerőt!

Közélet | 2014. április 21.

Fertőd - Bognár Zoltán a FIDESZ Fertő-parti elnöke nyílt levélben közli, hogy Firtl Mátyás országgyűlési képviselő közbenjárásával megkapja a város a szükséges 70 MFt önerőt a KSZK-hoz.

Bognár Zoltán: Megszereztük a szükséges önerőt!
Nyílt levél Fertőd Város Lakossága részére.
 
 
Tisztelt Fertődi Polgárok!
 
 
Az előző héten többen fordultak hozzám azzal a kérdéssel, miszerint igaz-e, hogy Kocsis Ferenc Polgármester kérte tőlem, járjak közben a Kulturális és Szolgáltató Központ beruházásához benyújtott önerő pályázat sikeres elbírálása érdekében. El kell mondanom, hogy a polgármester úr ez ügyben soha nem keresett meg, ellenben Horváth László képviselő úr, nemrégiben történt találkozásunk alkalmával kérte segítségemet, mondván az igényelt önerő pályázati forrás hiányában a beruházás nem megvalósítható, és több százmillió forint visszafizetése válhat esedékessé abban az esetben, ha az építkezés a megadott határidőre nem fejeződik be. A város jövőjére tekintettel úgy gondoltam, az nem történhet meg, hogy a saját forrás hiányának okán bedőljön a projekt, még akkor sem, ha éppen a fent nevezett képviselő szájából hangzott el a tavalyi közmeghallgatáson, hogy az önkormányzat rendelkezik a szükséges önrésszel. 
 
Mint tudják, a beruházás gondolata, a hozzá elnyert uniós forrással még abból az időből származik, amikor jómagam is a város képviselő testületének tagja voltam. Viszont azt is el kell mondanom, hogy az eltelt évek alatt sok körülmény változott, így az épületbe általunk szánt, körzeti funkciót ellátó szolgáltatások, mint például gyámügy, építésügy, munkaügy… stb., sajnálatos módon megszűntek, mára csak az okmány iroda maradt Fertődön. A felsorolt szolgáltatásokra lehívható állami normatíva, nagyban hozzájárult volna az épület fenntartásának költségeihez.
 
Ma viszont nem csupán az a kérdés, hogy miből, hogyan tartjuk fenn majd az épületet, hanem az, hogy a 2015 áprilisára kitűzött tervezett átadási időpont tartható vagy nem, maga a beruházás a város részéről finanszírozható vagy nem?  A válasz, ahogy Horváth képviselő úrtól megtudtam az, ha rendelkezésre áll az önerő, akkor nagy valószínűséggel igen. Ezért úgy éreztem a város és a kultúrház érdekében meg kell tennem minden tőlem telhetőt.
 
Firtl Mátyás Képviselő úrral karöltve felkerestük az illetékes döntéshozókat, és ismertettük velük a kialakult helyzetet, a jövőbeni kilátásokat. Néhány nap elteltével azt a jó hírt kaptam, és jelen levelemben közölnöm Fertőd Város lakosságával, hogy a KSZK beruházása az önerő meglétén nem fog múlni, hiszen a város a 70 milliós nagyságrendű igényelt összeget, kormányzati forrásból meg fogja kapni.
 
Ezek után reményeim szerint elhárult az utolsó akadály is az építkezés megkezdése előtt, egyben kérem a beruházás ütemezéséért felelős illetékeseket, hogy lehetőleg a téli hónapok beállta előtt az építési munkálatok fejeződjenek be, az év vége, majd a jövő év eleje, már csak a használatbavételi engedély megszerzésével, és a pályázat elszámolásával teljen! Így tartható lesz a kitűzött átadás időpontja. Ehhez kívánok a továbbiakban sok sikert.
 
Végezetül megragadva az alkalmat, szeretnék köszönetet mondani a Tisztelt Fertődi Választóknak, amiért április 6-án, az országos átlaghoz képest kiemelkedően magas arányban támogatták a Fidesz-KDNP-t és képviselő jelöltünket Firtl Mátyás urat!
 

Fertőd, 2014.04.14.
                                                                                                                         Tisztelettel: Bognár Zoltán
                                                                                                                Fidesz Fertő-parti csoportjának elnöke