Képeket is nyomtat

2015-ig megépülhet Balf és Sopron között a kerékpárút

Közélet | 2014. október 16.

2015 tavaszán elkészül a Balf és Fertőrákos közötti kerékpárút - ezt Fónagy János államtitkár válaszolta Firtl Mátyás azonnali kérdésére Parlamentben.

A Balf és Fertőrákos közötti kerékpárút érdekében szólalt fel Firtl Mátyás a Parlamentben. Sopron és térsége országgyűlési képviselőjének azonnali kérdése így hangzott:

A Fertőrákos és Balf települések közötti kerékpáros közlekedés megoldása több mint két évtizedes probléma, aminek rendezését Magyarország Kormánya magára vállalta.

Első körben, még 2012-ben, 450 millió forint kormányzati támogatást kapott a térség ahhoz, hogy a meglévő kerékpárutak rekonstrukciója megtörténhessen a XXI. századi minőségi elvárásoknak megfelelően, másrészt a Fertőrákos-Balf közötti szakasz engedélyezési és kiviteli tervdokumentációi elkészülhessenek, megalapozva további – elsősorban európai uniós - források bevonását a feladatok megoldása érdekében.

Jelenleg Balf és Fertőrákos között a kerékpáros-közlekedés a közúton történik, a Fertő tó körbekerékpározhatósága ezen az egyetlen szakaszon szakad meg.

Ráadásul a Balf-Fertőrákos közötti 8526-os útszakasz állapotáról tudni kell, hogy a közlekedésbiztonság szempontjából elfogadhatatlanul rossz minőségű, balesetveszélyes, hiányzó láncszemként akadálya a milliárdos fejlesztésű turisztikai célpontok gyors, biztonságos és kényelmes megközelíthetőségének.

 

A teljes cikk itt olvasható.