Képeket is nyomtat

Súlyos helyzetben Fertőd

Közélet | 2015. január 6.

Fertődön az önkormányzat kifizetetlen áramszámlái miatt nincs köz- és díszkivilágítás – állítják a helybéliek. A polgármester szerint szó sincs erről, műszaki hiba okozta az áramkimaradásokat.

A kisalfold.hu fertődi olvasói panaszolták, hogy karácsony idején, a korai sötétedés ellenére nincsen közvilágítás, sem az ilyenkor szokásos díszkivilágítás. Az üzletek éjszakai fénye az, ami segít a kora esti óráktól a tájékozódásban. A problémákat fotókkal is illusztrálták.

– Bár tartozásunk van az E.ON felé, de az áramszolgáltató nem közölt velünk olyan hírt, hogy kikapcsolta volna a közvilágítást – kezdte válaszát Bognár Zoltán polgármester, aki a díszkivilágítás hiányáról elmondta, a város anyagi helyzete nem engedte idén, hogy az összességében kétmilliós összeget bevállalják.

– A korábbi városvezetéstől katasztrofális anyagi helyzetet örököltünk – magyarázta a polgármester. – Az önkormányzati választások után, október 21-én kelt átadás-átvételi jegyzőkönyv szerint súlyos adósságokkal terhelten vettük át a várost. Az égető anyagi problémák miatt – a választások után megismert helyzet láttán – azonnal a Belügyminisztériumhoz fordultunk segítségért.

 

A teljes cikket itt olvashatja