Képeket is nyomtat

NAPELEMES RENDSZER TELEPÍTÉSE FERTŐSZENTMIKLÓS TELEPÜLÉSEN

Közélet | 2015. augusztus 19.

Fertőszentmiklós Város Önkormányzata 40 128 433 forintot uniós támogatást nyert el a „Helyi hő, és villamosenergia-igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A közel 40,13 millió forintos összköltségvetésű beruházásból villamos energia rendszer korszerűsítése valósult meg napelemes megújuló erőforrás segítségével.

NAPELEMES RENDSZER TELEPÍTÉSE FERTŐSZENTMIKLÓS TELEPÜLÉSEN
A projekt keretében a 9444 Fertőszentmiklós, Szent István u. 19. száma alatt lévő Polgármesteri hivatal, a 9444 Fertőszentmiklós, Szent István u. 20-21. szám alatt lévő Ifjúsági és Szabadidő Központ, valamint a 9444 Fertőszentmiklós, Szent István u. 41-42. szám alatt lévő Fertőszentmiklós Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola épületeken napelemes rendszer telepítésére került sor. Az épületen összesen 218 db darab Tegreon 255Wp polikristályos napelem került felszerelésre és beüzemelésre. A napelemek által felvett energiát pedig 1 darab Fronius IG Plus 100V-3 inverter, 2 db Fronius Symo 15.0-3M Light, 1 db Fronius Symo 17.5-3M Light inverter, és  tölti vissza hálózatra.
A projekt közvetlen célja, hogy a fenti épületben üzemelő gépek működéséhez és a világításhoz szükséges elektromos áramot megújuló energiaforrás segítségével állítsák elő, ezáltal csökkentve működési költségeiket. A napelemes rendszer által termelt energia fedezni tudja az ingatlanok villamos energia ellátását, ezzel jelentősen csökkentve a fenntartási költségeket.
A projekt közvetlen célcsoportja a település lakossága, közvetett módon pedig az ország egész lakossága, hiszen a megújuló energiaforrás alkalmazásával csökken a káros anyag kibocsátás, elsősorban a szén-dioxid mértéke, ami jelentősen hozzájárul az üvegházhatás kialakulásához.

A támogatás segítségével projektünket sikeresen megvalósítottuk.

Mellékletek: fotók a telepített rendszerekről1. melléklet: 9444 Fertőszentmiklós, Szent István u. 19.


2. melléklet: 9444 Fertőszentmiklós, Szent István u. 20-21.


3. melléklet: 9444 Fertőszentmiklós, Szent István u. 41-42