Képeket is nyomtat

Fertő-parti Lovas Fesztivál és Családi Lovasnap 2014

Programajánló | 2014. május 30.

Fertőd - Csodaszép környezetben, az Esterházy-kastély szomszédságában, immáron hatodik alkalommal rendez lovasversenyt a Fertődi Fiatalok Egyesülete 2014.06.15-én.

Fertő-parti Lovas Fesztivál és Családi Lovasnap 2014

Két év kimaradás után, idén újra lovak nyerítésétől lesz hangos a kastély udvara. Látványban és szórakozásban most sem lesz hiány, hiszen az egész napos versenyeket változatos bemutatók is színesítik. Érdemes lesz június 15-én ellátogatni Fertődre, hiszen ezen a hétvégén itt minden a lovakról szól.

Programok-2014.06.15.

09.00 Megnyitó

A verseny résztvevői zenés bevonulás után felsorakoznak, rövid megnyitó és köszöntő után tiszteletkörrel a Lovas himnusz felcsendülésével megkeződik a verseny.

09.15 Futószáras verseny

Kezdő lovasok futószáron mutatják be programjukat, amit a bíró szöveges bírálattal értékel. Fontos, hogy ebben a versenyszámban a részétel a legfontosabb. Minden résztvevő díjazásra kerül.

10.00 Ügyességi verseny I.

Kezdő lovasok versenye, ahol különböző ügyességi feladatokat kel végrehajtani, minél rövidebb idő alatt, minél kevesebb hibával.

11.00 Díjugrató verseny I.

A versenyek a ló ugrókészségét, képességét, ügyességét és engedelmességét, a versenyző lovas tudását teszik próbára különböző feltételek mellett. A pálya akadályai 60-70 cm-nél nem magasabb és 70 cm-nnem szélesebb elemekből állnak.

12.00 Nemzeti kincsünk: a magyar ló

Magyar lófajták ünnepélyes felvonultatása és bemutatása. Találkozhatunk többek között Kisbéri Félvér, Nóniusz, Magyar Félvér, Gidrán, Furioso, Hucul, és Magyar Hidegvérű fajta képviselőivel.

12.30 Lurkó ugró

Játékos vetélkedő, melynek során a díjugrató verseny akadályait a gyerekek ló nélkül próbálják leküzdeni. A verseny 60 gombóc fagyi összdíjazású, az első helyezett 30, a második 20, a harmadik 10 gombóc fagyi jeggyel gazdagodik a Bo-Ni fagyizó felajánlásából. Nevezés a helyszínen. 

13.00 Ügyességi verseny II.

Haladó lovasok versenye, ahol különböző ügyességi feladatokat kel végrehajtani, minél rövidebb idő alatt, minél kevesebb hibával.

14.00 FreeStyle        

Nevéből adódóan egy kötetlen, zenés produkció. Lehetőség van egyéni vagy csoportos részvételre. Bármilyen jellegű produkcióval lehet indulni pl.: egyéni zenés koreográfia, színházi jelenet, csatajelenet, komédia, idomítás, trükk lovaglás, jelmezes bemutató, zenés kűr, stb. Egyetlen kitétel a zene, illetve legalább egy ló részvétele a produkcióban.           

15.00 Középkori lovagi torna bemutató

A műsorunk keretein belül bemutatják a nemesi udvari életet, mindennemű fegyverforgatást, gyalogos párviadalokat, versengéseket. A párviadalok során használat közben látható a kor fegyvereinek széles tárháza. Haditorna bemutató legnagyobb érdeklődéssel kísért része a lovagi torna, melyen a nézősereg ízelítőt kaphat abból a nemes virtusból, mely egy középkori lovag mindennapjait jellemezte.

15.30 Díjugrató verseny II.

 A versenyek a ló ugrókészségét, képességét, ügyességét és engedelmességét, a versenyző lovas tudását teszik próbára különböző feltételek mellett. A pálya akadályai 80-90 cm-nél nem magasabb és 70 cm-nél nem szélesebb elemekből állnak.

16.30 Patkódobó-, sodrófahajító verseny döntője

Már hagyománnyá vált versenyszám, a hölgyek sodrófajításban, az urak patkódobásban mérhetik össze erejüket. Nevezni a helyszínen lehet.  A legjobbak a döntőbe jutva mérkőzhetnek meg a 2011 évi patkódobó és sodrófahajító bajnoki címért.

17.00 „Fogd és vidd!” malacfogó verseny

A gyermekek kedvenc versenyszáma, hiszen a legfürgébb és legügyesebb induló aki a malacot nyakon csípi haza is viheti.

17.30 Ride&Drive, Lovagolj&Vezess

Ebben a versenyszámban a lovagló tudás mellett vezetési képességükről is számot adnak az indulók, izgalmakban gazdag, megpróbáltatásokkal teli versenyszámnak ígérkezik, kecsegtető díjazással.

 

A Lovasnapon a részvétel ingyenes.

 

További részletek a rendezvényről itt olvashatók.