Képeket is nyomtat

Tanévzáró a fertődi Babos József Térségi Általános Iskolában

Programbeszámoló | 2013. június 25.

Fertőd - A nagy meleg ellenére is zsúfolásig megtelt az iskola tornacsarnoka gyerekekkel, szülőkkel, érdeklődőkkel. Az iskolavezetéstől már megszokott magas színvonalon megszervezett ünnepség keretében nemcsak a tanévet értékelték, hanem pedagógus emlékdiplomák átadására is sor került.

Tanévzáró a fertődi Babos József Térségi Általános Iskolában
A tanévzáró díszvendége Némethné Fülöp Terézia a Győr-Moson-Sopron megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztálya Főosztályvezető Asszonya 65 éves jubileuma alkalmából Vasdiplomát adott át Ferenczi Józsefné tanítónőnek, 60 éves pedagógiai munkásságáért Gyémántdiplomát Dr Patonai Lászlóné tanítónőnek. Pedagógusnap alkalmából a KLIK Soproni Tankerülete Elismerő Oklevelet adományozott két aktív dolgozónak is: Kiss Istvánné tanítónő és Radicsné Kósa Erzsébet tanárnő vehette át oklevelét, amelyet Tvordy Beáta Igazgató adományozott.
 
Az ünnepség másik felemelő eseménye volt az iskola új zászlajának felszentelése. Horváth-Doriné Bella Henrietta zászlóanya jelenlétében Turner Lajos süttöri és Tóth Miklós eszterházai plébános urak szentelték fel.
 
Garab Gáborné iskola igazgató évértékelő beszéde után a legjobb eredményt elért tanulókat jutalmazta.
Díszoklevelet kapott az alsó tagozatban: Kalamidas Iliána 4.a oszt. tanuló, Krémer Alíz  4.b oszt. tanuló
Felső tagozatban:     Kelemen Kristóf 8.a oszt. tanuló
Elismerő Oklevélben részesültek: Hegyi Hanna 4.b és Kóczán Tímea 4.b osztályos tanulók, Horváth-Bors Áron 8.b oszt. tanuló.

Minden évben átadásra kerül az iskola névadójának családja által alapított Babos József Díj. Ezt a kitüntetést az a tanuló kapja, aki a legtöbbet javít a tanév során, vagy önmagához képest az előző időszakkal összehasonlítva magasabban teljesít. Idén ezt Szilágyi Bence 8.b osztályos tanuló kapta, akinek Lászlóné Dr. Endrődy Katalin névadójuk unokája adta át a csodálatos plakettet és pénzjutalmat.

Legmagasabb szintű kitüntetésük az Iskola Díj, amelyet az a 8. osztályos tanuló kaphat meg, aki nyolc éven át kitűnő tanulmányi eredményt ért el és közösségi munkában élen jár, valamint megyei 1.-3. vagy országos versenyeredménye van. Bokori Boglárka 8.a osztályos tanuló megkapta még a gránitból készült csillagot, amelyre kézlenyomatát is belevésték. A 60X60 cm-es lapot beépítik az iskola aulájának padozatába, amelyet 2010 óta Babos sétánynak neveznek, így örökre emléket állítanak az intézmény legjobbjainak.

Az Igazgatónő köszönetet mondott a nyolc éven át aktívan tevékenykedő szülőknek is.
A kitüntetések sorát a felnőtt díj, a Mecénás díj átadása zárta, amelyet az iskolát folyamatosan legtöbbet támogató személy vagy szervezet kapja.

2012/13. tanév Mecénás díját Kóbor Csaba és a Fesztivál Hungária Kft. kollektívája kapta.
Gratulálunk mi is minden kitüntetettnek. Ezt követően köszönetet mondtak minden vállalkozásnak, civil szervezetnek, állami szervezeteknek és magánszemélyeknek az iskola és a tanulók egész éven át történő támogatásáért.

Az ünnepséget a búcsúzó 8.osztályosok a zászló átadásával zárták és az Il silencio hangjaira elballagtak az iskolából.