Képeket is nyomtat

Népszerű a kosárlabda a fiatalok körében

Sport, egészség | 2011. május 21.

Fertőd – Február 1-jétől a Soproni Darazsak szervezésében a 6-10 éves korosztály számára kosárlabda edzéseket tartanak a Babos József Térségi Általános Iskola tornatermében.

Népszerű a kosárlabda a fiatalok körében
Fertődön 2011 február óta működik a Soproni Darazsak szervezésében utánpótlás nevelés. Heti két alkalommal, kedden és pénteken Pados Noel vezetésével kosárlabda képzést tartanak. Május végén befejezik az edzéseket és nyári szünetre megy a csapat. Szeptemberben ismét indulnak az edzések a Babos József Általános Iskola torna termében.

Pados Noel edző nyilatkozott portálunknak: - "Örültem a felkérésnek, hogy Fertődön is megismertethetem a gyermekekkel a népszerű sportágunkat: a kosárlabdát, és annak, hogy ilyen sokan jelentkeztek és járnak a játékos jellegű órákra. Május végén befejeződnek az edzések, de remélem, hogy szeptembertől hasonlóan nagy létszámban folytathatjuk. Addig is a nyár sem telik el edzések nélkül, hiszen az iskolai év után két hét erejéig várjuk az alsósokat a soproni napközis jellegű táborunkban. Érdeklődni május 27-ig a következő telefonszámon lehet Galavics Edinánál: 99/58-968. Azokat is várjuk akik még nem kosárlabdáznak, de érdeklődnek a sport ág iránt."

Gyermekeket kérdeztük a kosárladba edzésekről:
H. Róbert 2. osztályos tanuló: - "Azért szeretek kosarazni, mert jók a játékok és az edző is jó fej. De sok jó játék van, kidobó, fogócska."
B. Tamás 3. osztályos tanuló: - "Azért szeretek ide járni mert játékosan tanulunk kosárlabdát. Az edző nagyon kedves, jól tartja az órát. Sokat játszunk, sokat nevetünk. Ajánlom mindenkinek."
S. Kata 3. osztályos tanuló: - "Azért jó mert játékosan tanulunk és jó barátokkal lenni."
L. Barnabás 3. osztályos tanuló: - "Azért szeretek ide járni mert sok a játék, jó az edző, nagy a torna terem."
H. Eliza 3. osztályos tanuló: - " Azért szeretek ide járni mert játékosan tanulunk kosárlabdát és sokat fogócskázunk."
K. Marcell 3. osztályos tanuló: - "Azért jó ide járni mert kedvesek a gyerekek meg az edző és sokat gyakorolunk és játszunk."