Képeket is nyomtat

Új kórházi tömb épül Sopronban

Sport, egészség | 2013. október 28.

Sopron - Sopron és térsége számára kiemelt jelentőségű beruházást jelent az Erzsébet oktató kórház ötmilliárd forintos beruházása, amelynek során új diagnosztikai tömb épül.

Új kórházi tömb épül Sopronban
Lakossági fórumot tartottak az Erzsébet oktató kórház nagyszabású fejlesztésével kapcsolatban. 

– Sopron következő időszakának legnagyobb arányú beruházása lesz a kórház aktív betegellátásának centralizációja – jelentette ki dr. Molnár Ágnes főigazgató. 

– A város és környékének százhúszezer lakosa betegellátásának színvonal-emelkedéséről van szó. Megszűnik a pavilonrendszer, összekötő folyosókat alakítunk ki a tömbök között. A teljes körű fejlesztés érinti a sürgősségi betegellátó osztályt, többek között megújítjuk a központi műtőblokkot, s az informatikai rendszer is korszerűsödik. Az új diagnosztikai épület létrehozása mellett a legkorszerűbb orvosi berendezéseket, eszközöket szerezhetjük be. 

Ez utóbbira – az ötmilliárd forintos beruházás kiegészítéseképpen – további 1,3 milliárdot fordíthatunk. Mindezzel a gyógyturizmus alapjait is lerakhatjuk. A projekt 2014 októberében fejeződik be.

– Lebontjuk a volt intézményi gyógyszertár és a klinkertéglás régi neurológiai osztály épületét, valamint az ötszáz négyzetméteres pavilont, amely régen tüdőosztály volt. Ez utóbbi helyére, és a környező területre épül a három szinten hatezer-hétszáz hasznos négyzetméteres új tömb – részletezte Farkas Andrea, a Soproni Gyógyközpont fejlesztésekért felelős osztályvezetője. 

A teljes cikk itt olvasható.