Képeket is nyomtat

Győzött a magyar válogatott Fertőszentmiklóson!

Sport, egészség | 2013. november 24.

Fertőszentmiklós - A Magyar válogatott 24-20-ra legyőzte Ausztriát barátságos Intercross mérkőzésen, Fertőszentmiklóson a Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola sportcsarnokában.

Győzött a magyar válogatott Fertőszentmiklóson!
Az intercross több sportág keveréke, amiben van némi kézilabda, koslárlabda, labdarúgás, és egy kis jégkoron, valamint floorball is. Kell hozzá tömörgumi labda (átmérője 6.3 cm, súlya 185 gramm), és ütő, mely kosárban végződik, ami zsinórból font hálóból áll. – Magyarázta a szabályokat Barcza Attila, magyar válogatott kerettag.
  
Mozgás, önállóság, tisztelet és kommunikáció, ezeken az értékeken alapszik az intercross csapatjáték, melyet 2,5 millióan játszanak világszerte. Már hazai csapat is létezik.
 
Az amerikai la crosse játék teremben művelhető változata az intercross, mely játéknak már hazai képviselői is vannak. 
A játékot szabadban és teremben is lehet játszani. A csapat 4 + 1 főből és cserékből áll. A játékosok 5 másodpercig birtokolhatják a labdát, ezután át kell adniuk, vagy kapura lőni. Ugyanis gyors passzok, gyors irányváltások jellemzik a sportot. 
A Magyar válogatott zömében Szombathely és Vas megyeiekből áll, két Győr-Moson-Sopron megyei játékos van a sarródi Barcza Attila és a vasárnapi meccsen debütáló soproni Zsidó Attila.
 
 
A magyar intercross válogatott 
   
A Magyar Intercross válogatott és az utánpótlás keret, (Balról jobbra, álló sor: BARCZA ATTILA, KULCSÁR NIMRÓD, TUBOLY SZILÁRD csk, HENDE ISTVÁN, NAGY ÁDÁM, FILIPÁNITS ARNOLD, BALOGH ALEX, ZSIGMOND BALÁZS, SZITA BENCE, Első sor: NAGY SZILVESZTER, BARANYAI DÁVID, SZABÓ PÉTER, SZAKÁLY FERENC edző, KUSTÁN TAMÁS, BAUMGARTNER BARBARA, MAGYAR VIRÁG, GERGÁCZ ÉVA, VARGA CSABA)