hirdet?s

Szabadidő » Fertőrákos » Sport » Horgásztó

Fertő tó

AdatlapAdatlap

Fertő tó

Kategória: Sport Típus: Horgásztó Település: Fertőrákos Cím
Fertőrákos, Fertőrákosi-öböl, Fertő-csatorna

Kapcsolódó településKapcsolódó település

Fertőrákos

A több, mint 800 éves település a Fertõ-Hanság Nemzeti Park része és 2001. óta büszkén viseli a "Világörökség része" címet. Fertőrákos Soprontól 10 km-re, a Fertő partján fekszik. Fertőrákos nyugatról keletre a kőfejtő lajtamészkövétől a Fertő nádasáig húzódik, a Rákos-patak szakadékos völgye mentén. A községen keresztül vezet a Fertő-parti országút. Vasútja nincsen, de a Volán...

A településről bővebben A településről bővebben
A halban gazdag tó a Fertő-Hanság Nemzeti Park területén fekszik. A Fertő belsejét a természet közelségére és nyugalmára vágyó horgászok, csónakon járhatják be.
A Fertő-tó halállománya az elmúlt évszázadokban a tó többszöri kiszáradása miatt kipusztult, de ezt minden esetben a halfajok gyors, természetes visszatelepedése követte a Hanságból és a Duna mellékfolyóiból a magas vízállások időszakában. A tó gazdasági szempontból legértékesebb halfajai a réti csík, a süllő, az óarany színű fertői nyurgaponty, a csuka és a garda. Telepítés útján került a tóba az angolna, a fehér busa és az amur, ezeket a halfajokat a Nemzeti Park megalakulása óta már nem telepítik.

A horgászati szezon a Fertőn egész éven át tart. Nyáron a hagyományos horgászat, télen a lékhorgászat nyújt kellemes kikapcsolódást.
A területen az országos tiltó és korlátozó rendelkezések vannak érvényben, amelyekről a MOHOSZ honlapján (www.mohosz.hu) olvasható bővebb információ. Az esetleges helyi szigorításokról a horgászegyesületek, ill. a Nemzeti Park adnak felvilágosítást.
Horgászjegyek az egyesületeknél és a horgászboltokban vásárolhatók. Az egyesületek a tagoknak éves és napi jegyet, a nem tagoknak napi jegyet árusítanak, amellyel a nap 24 órájában lehet horgászni.
Akár a Rákosi-öbölben, akár a Fertő-csatorna partján, akár a nyílt
vízen próbál szerencsét a horgász, a Fertőről biztosan nem tér haza
üres kézzel.


hirdet?s

Iratkozzon fel a fertőpart.hu hírlevelére! Fertőpart.hu hírlevél


Település-ajánlóTelepülés-ajánló


Fertőhomok

A Kisalföld nyugati szélén Soprontól 16 km-re helyezkedik el Hidegség és Hegykő között. Forgalmi út menti, egyutcás település a Fertő partján fésűs beépítéssel. A Győr-Sopron... bővebben »

További települések a térségben »

© Fert?part.hu
A Fertő tó elsőszámú portálja