hirdet?s

Szabadidő » Fertőszentmiklós » Látnivalók » Nevezetesség

Szeredi Kápolna

AdatlapAdatlap

Szeredi Kápolna

Kategória: Látnivalók Típus: Nevezetesség Település: Fertőszentmiklós Cím
9444 Fertőszentmiklós, Soproni u.

Kapcsolódó településKapcsolódó település

Fertőszentmiklós

Területi elhelyezkedés "Fertő - Szent - Miklós - Szerdahely, nagyközség Sopron vármegye kapuvári járásában, 1891-ben 3035 magyar lakossal, vasúti állomással, posta- és távíróhivatallal, postatakarékpénztárral, jelentékeny...

A településről bővebben A településről bővebben
Szeredi Kápolna
A község nyugati határában a régi 85-ös föútvonal mentén található.

A Nádasdy családtól vásárolta meg a telket Bezerédj Vörös Gergely, állítatta fel a Szüzanya szobrát egy erdöségben. Egy hatalmas vihar alkalmával a villám sújtott a szoborba, a tartóoszlop darabokra tört, és a szobrot maga alá temette. A rom eltakarítás alkalmával, csodálattal látták a hívek, hogy szobor teljesen sértetlen. Ennek az eseménynek híre ment és a XV.század végétöl zarándokhelyként tekintették.

Hosszú éveken keresztül a bencés atyák irányításával innen indult a hívek prosecciója Mária-Zellbe.

A múlt század vége felé a környezö fákon elhelyezett mankók arról tanúskodtak, hogy a szobornál csodálatos gyógyulások történtek.

1903-ban kápolnát építettek a hívek adományaiból, hátrafelé kaput nyitottak, amely elé miséző terasz létesült. A kápolna mögötti erdöt a zarándoktömeg befogadására amfiteátrum szerü tágas ligetté alakították ki, melyet a keresztúti stációk ölelik át.

hirdet?s

Iratkozzon fel a fertőpart.hu hírlevelére! Fertőpart.hu hírlevél


Település-ajánlóTelepülés-ajánló


Pinnye

A Győr-Moson-Sopron megyében Soprontól 18 km-re található kistelepülésünk önállósulása 1990-ben a helyi önkormányzat létrejöttével valósult meg. Azóta épült ki a község infrastruktúrája: víz-, gázvezeték-, szennyvíz- és telefonhálózat és 2005-ben a saját tulajdonú kábeltelevízió rendszer.... bővebben »

További települések a térségben »

© Fert?part.hu
A Fertő tó elsőszámú portálja