hirdet?s

Szabadidő » Sopron » Látnivalók » Nevezetesség

Esterházy-palota

AdatlapAdatlap

Esterházy-palota

Kategória: Látnivalók Típus: Nevezetesség Település: Sopron Cím
9400 Sopron, Templom u. 2.

Kapcsolódó településKapcsolódó település

Sopron

Magyarország nyugati határa mellett, az Alpokalján, Bécstől 60 km-re, Budapesttől 220 km-re található. A Soproni-hegység és a Fertő-tó melletti Balfi-dombság között, az Ikva patak völgyében fekszik.   Története: Sopron vidéke évezredek óta...

A településről bővebben A településről bővebben
Esterházy-palota
A volt Esterházy-palota ma a Központi Bányászati Múzeumnak ad helyet. Egyszerű barokk homlokzata mögött árkádos, szép udvart találunk. Hasonlóan az utca nyugati oldalának más épületeihez a 2. számú ház hátsó homlokzata is a feltöltött bástyafalra néz: a szép függőkertben nyolcszögletes kupolával fedett kertiház áll. A bástyakert nyáron kosztümös hangversenyeknek ad helyet.1686-87-ben és 1711-ben az adóösszeírás szerint Resch volt a háztulajdonos. 1734-ben az első telekkönyv szerint a Somogyi, 1747-tõl az Amadé báróké és 1752-tõl az Esterházy-családé. E család alakíttatta át a homlokzatot a mellette levő háza mintájára a XVIII. század közepén, míg az udvar megtartotta a XVII. századbeli formákat.

hirdet?s

Iratkozzon fel a fertőpart.hu hírlevelére! Fertőpart.hu hírlevél


Település-ajánlóTelepülés-ajánló


Agyagosszergény

Kapuvártól mintegy 8 km-re nyugatra, a 85. számú út leágazásától 3 km-re északra található község. Története: Agyagosszergény két kisebb település, Agyagos és Fertőszergény egyesítéséből alakult ki 1927-ben. Amikor tehát a falu történetével foglalkozunk, akkor két... bővebben »

További települések a térségben »

© Fert?part.hu
A Fertő tó elsőszámú portálja