hirdet?s

Szabadidő » Sopron » Sport » Egyesületek

SVSE Sportegyesület

AdatlapAdatlap

SVSE Sportegyesület

Kategória: Sport Típus: Egyesületek Település: Sopron Cím
9400 Sopron, Lővér krt. 1.
Telefon: 99/349-124 Honlap: www.sopronivse.hu

Kapcsolódó településKapcsolódó település

Sopron

Magyarország nyugati határa mellett, az Alpokalján, Bécstől 60 km-re, Budapesttől 220 km-re található. A Soproni-hegység és a Fertő-tó melletti Balfi-dombság között, az Ikva patak völgyében fekszik.   Története: Sopron vidéke évezredek óta...

A településről bővebben A településről bővebben
 szakosztály rövid története a megalakulástól napjainkig

A Soproni Vasutas Sportegylet a labdarúgó szakosztály megalapításával 1921-ben jött létre, és azóta a labdarúgáson kívûl több sikeres, országos és nemzetközi hírû szakosztályt - így pl.  kosárlabda , tenisz, ökölvívó, asztalitenisz, jégkorong, vívó, teke, sakk, természetjáró, triatlon stb. – mûködtetett.

Ha nem is a labdarúgók érték el a legkiemelkedõbb erdményeket, mégis ezen a szakosztályon keresztül vált ismerté a Soproni VSE név országszerte, hiszen a labdarúgók a 30-as években már a Nemzeti Bajnokságban szerepeltek, hol a második , hol a harmadik osztályban. Az 1936-os évben Kõmíves Imre személyében olimpiai válogatottja is volt a szakosztálynak.     A 40-es években 2 alkalommal is osztályozót játszhatott a csapat az NB.I.-be jutásért, de mindkétszer elveszítette azt.

Az 50-es, 60-as években is a Nemzeti Bajnokság 2.-ik és 3.-ik vonalában játszott az együttes, többször 4-5 ezer nézõ élvezte a kitûnõ játékosokból álló és szórakoztató játékot nyújtó GYSEV tulajdonú csapat játékát. Régebben az SVSE – SFAC, késõbb az SVSE – Soproni Textiles rangadók jelentették az év egyik legrangosabb sporteseményét Sopronban és környékén.

A 70-es években az NB.III.-ban szerepelt a szakosztály, 1976 – ban a soproni közlekedési csapatok fúzionáltak és megalapították a Soproni Közlekedési SE-t, amely aztán a kellõ motíváltság hiánya miatt 1978-ban kiesett a 4×20 csapatos NB.III.-ból. A városnak a Textiles jogán NB.II.-es csapata lett SSE néven, melynek keretébe 8 volt vasutas játékos is bekerült.

AZ SVSE-nek azonban újra kellet kezdeni mindent, hiszen a legutolsó, azaz a járási bajnoksába sorolták be. A fiatal játékosokból álló vadonatúj csapat átérezte a nehéz helyzetet, és 2 év alatt 2 bajnoki címet szerezve 1980-tól legalább ismét a megyei I. osztályban játszhatott 16 éven keresztül. 1996-ban ismét bajnoki címnek örülhettek a Lõvérek alján és a csapat visszakerült a régmúlt dicsõségét idézõ Nemzeti Bajnokság III.-ik osztályába.  Itt 2000-ben a 4. helyezéssel érte el az új idõszak  legjobb eredményét és õsztõl a kvalifikációs NB.II.-es bajnokságban játszhatott fél évet, de a 8 csapatból ismét 4. helyet érõ teljesítmény csak az újbóli NB.III.-as tagsághoz volt elegendõ, ahol ezután gyötrelmes 2 év következett, egy 13.-ik és 14.-ik helyezéssel.


hirdet?s

Iratkozzon fel a fertőpart.hu hírlevelére! Fertőpart.hu hírlevél


Település-ajánlóTelepülés-ajánló


Pinnye

A Győr-Moson-Sopron megyében Soprontól 18 km-re található kistelepülésünk önállósulása 1990-ben a helyi önkormányzat létrejöttével valósult meg. Azóta épült ki a község infrastruktúrája: víz-, gázvezeték-, szennyvíz- és telefonhálózat és 2005-ben a saját tulajdonú kábeltelevízió rendszer.... bővebben »

További települések a térségben »

© Fert?part.hu
A Fertő tó elsőszámú portálja